top of page

LA FOLLIA SCHOOL

LA FOLLIA SCHOOL

LES PREINSCRIPCIONS CURS 2024/25
JA ESTAN OBERTES!

image00004.jpeg

QUÈ ÉS LA FOLLIA SCHOOL?

A La Follia School creiem que una metodologia pràctica i participativa és la clau de l'èxit. Els nostres participants no només aprendran a tocar instruments i entendran la teoria musical, sinó que també es convertiran en autèntics artistes i músics de carrer, capaços de comunicar-se i connectar amb el públic a través de la música.

QUÈ ÉS LA FOLLIA?

La Follia neix el 2021 amb la intenció de canviar el panorama de les streetband i les xarangues. Donant molta importància a l'aspecte musical, no es limiten a fer com més fressa millor, sinó que han sabut trobar l'equilibri perfecte entre una posada en escena molt enèrgica i engrescadora amb la qualitat i el detallisme musical.

MISSIÓ:

La missió de La Follia School és oferir una educació musical basada en una metodologia pràctica i participativa que permeti als alumnes convertir-se en autèntics artistes. L’escola se centra en dos àmbits: per una banda, la cultura catalana i la seva tradició musical, especialment la gralla i tabal; i, per altra banda, les xarangues. Es fomenta l'aprenentatge experiencial, la connexió amb el públic, la gestió de grups musicals, la diversitat i la inclusió. Així, es busca formar músics complets i versàtils, capaços de comunicar-se i connectar amb el públic a través de la música.

VISIÓ:

La Follia School aspira a ser un referent en l'educació musical, reconeguda per la seva metodologia que combina la teoria musical amb la pràctica instrumental i les actuacions en viu. L'escola vol crear un espai inclusiu on cada participant pugui desenvolupar el seu talent musical, aprofitant les eines per la gestió i funcionament d'un grup de música, connectant amb el públic com a músics de carrer. La visió és contribuir a una societat més vibrant i cohesionada, on la música no pari mai.

QUÈ FEM?

1

2

3

CARACTER PROPI

'

01

cultura catalanA i tradició musical

'

La cultura catalana i la seva rica tradició musical, un patrimoni que s'ha transmès de generació en generació. Un dels instruments més emblemàtics de la nostra terra és la gralla, protagonista en moltes festes populars i cercaviles. Els participants tenen l'oportunitat d'endinsar-se en la història i melodies interpretades amb la gralla i el tabal de gralla, descobrint com aquest instrument ha esdevingut una part fonamental de la identitat catalana per comprendre i apreciar la riquesa cultural de Catalunya.

02

Els participants no només reben formació teòrica, sinó que també participen activament en tallers, assaigs i concerts. Aquesta metodologia facilita un aprenentatge profund i significatiu, ja que els estudiants apliquen els seus coneixements en situacions reals, desenvolupant habilitats essencials per a la seva trajectòria musical.

03

Les actuacions de carrer són una manera meravellosa de connectar amb el públic i de gaudir de la música en un entorn obert i espontani. Aquestes experiències ajuda a l'alumnat a millorar la seva presència escènica i a desenvolupar la seva confiança, alhora que aporten una nota de color i vitalitat a la comunitat local. Aprenen a captar l'atenció del públic i a adaptar-se a diferents entorns, fent que la música no pari mai.

Aprenentatge practic i experiencial

'

connexió amb el public: musics de carrer

'

'

'

04

Eines per la gestió i funcionament d'un grup de musica 

'

'

Els alumnes aprenen a coordinar assaigs, planificar concerts, fer promoció i gestionar els aspectes financers i logístics d'un grup. Aquesta formació integral permet als participants desenvolupar les competències necessàries per a una carrera musical exitosa i sostenible, treballant en equip i prenent decisions col·lectives.

05

06

Creiem fermament que la música és per a tothom. Apostem fermament per crear un espai on tothom se senti benvingut/da i acollit/da, independentment de la seva edat, origen o nivell musical. Treballarem per eliminar barreres i proporcionar les eines necessàries perquè cada participantpugui gaudir de l'experiència musical d'una manera plena i enriquidora.

La filosofia principal de La Follia School és que la música ha de ser una font de gaudi i alegria constant. S'organitzen activitats lúdiques, concerts i esdeveniments on els estudiants poden expressar-se lliurement i compartir el seu amor per la música amb altres. L'objectiu és que la passió per la música es mantingui viva en cada alumne, creant un ambient en què la música no pari mai.

diversitat i inclusio

'

gaudir i que la musica no pari mai

'

bottom of page